Labels

In ons assortiment hebben we heel wat Bio stoffen of stoffen met een Oekotex label. Wat betekent dit nu juist?

GOTS Certified.

De Globile Organic Textile Standard is ontwikkeld om controle uit te voeren op de productie van biokatoen en andere biologisch geteelde vezels. De Standaard stelt eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën en verplicht fabrieken om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met energie om te gaan. GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization. Het gaat om veilige, gezonde en sociaal duurzame werkomstandigheden waarin de stoffen geproduceerd, gekleurd en verwerkt worden tot kledij. De certificering van GOTS begint bij de productie van de vezels en controleert alle stappen in de verwerking. GOTS gecertifieerde stoffen zijn dus biologische stoffen die op een gezonde manier geteeld, gekleurd en evt. verwerkt werden tot kledij.

Waarom is dit belangrijk? De productie van stoffen is een wereldindustrie die een groot deel van de landbouw inneemt. Zorg dragen voor de planeet is hierbij van cruciaal belang om de druk op ons ecosysteem te beperken. Ook voor onze eigen gezondheid is het cruciaal, kledij dragen die gemaakt werd van stoffen die op een gezonde manier geproduceerd en gekleurd werden is zo belangrijk voor onze huid en zeker voor die van onze kinderen. Baby's hebben nog geen stevig immuunsysteem en staan nog meer onder invloed van de producten en stoffen die in aanraking komen met hun huid. Hiervoor zorg dragen is cruciaal voor hun latere gezondheid. Ook is biologisch katoen zachter en ademt het beter.

Oekotex certified

'Confidence in Textiles' is het motto van de Oekotex Association. Deze organisatie gaat na of er schadelijke producten in stoffen of kledij aanwezig zijn. Indien een stof het Oekotex label mag dragen, garandeert dit dat er geen producten aanwezig zijn in de stof die schadelijk zijn voor de gezondheid.